Mercedes przed sądem za tandetny samochód. Sprawa trwa 6 lat
Zamieszczone przez matwrc
Pytałem jednego forumowego dealera i niestety nie dał lepszej ceny
jest ich kilku, odpytaj każdego to nie kosztuje, a swoją droga to polecam jeszcze dobrać zenony do auta.
Co do ceny to się nie wypowiadam bo kompletnie z tego wypadłem ale jak kupowałem swoją to dostałem większy rabat, na ale to było 3 lata temu i cena wyjściowa była sporo większa.
Mercedes przed sądem za tandetny samochód. Sprawa trwa 6 lat
Ile razy może zepsuć się auto za ćwierć miliona zł? Nowy mercedes Wojciecha Listkowskiego przez półtora roku był w serwisie blisko 50 razy. W sądzie sprawa jest od sześciu lat. Dopiero w tym roku powołano biegłego. Koniec sprawy? Nieznany ...
Kiedyś się zastanawiałem nad zakupem C-klasy AMG i wszedłem na jakies forum użytkownikow Mercedesa.Był tam temat "Awarie naszych aut" i do dziś dzwięczy mi w uszach wpis gościa o tresci: Ja to nie chce sprzedawać mojej W211,bo nie wiem co zrobię z wolnym czasem,który treraz spędzam w ASO" :lol:
A co do tego przypadku,to wiadomo,jak auto naszpikowane elektroniką to nie jest kolorowo jak trafi się ten "felerny egzemplarz" ,tylko ,że salon powinien wyjśc z tego z twarzą... :roll:
Nic nowego. Kto choć trochę otarł się z polskim sądownictwem w biznesie wie jaki tam jest bałagan (powstrzymuje się od wulgaryzmów). Dobry prawnik to jedyna szansa.
Kolega kiedyś mil Opla nowego z salonu po pewnym czasie zapaliły mu się czujniki od poduszka, rok walki z aso w Polsce bezradności mechaników i wmawiania że auto musiało w coś uderzyc kołem itp.. Aż w końcu którgoś pięknego dnia pojechał tym autem do Niemiec i zajechał do aso opla i problem zniknął po pierwszej wizycie. Z tego co pamiętam auto było na gwarancji i zrobiono to od ręki.
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
tomil, 6 lat czyli około 2190dni. Koszt parkowania za dobę to zalezy gdzie od 10 do 30zł. Auto stoi w ASO to pewnie koło 25zł/dobe liczą. no i wychodzi tyle
Ciekawe kto za to zapłaci... bo jak Klientowi przyjdzie za to zapłacić to załamka...
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
zenujace, ale slyszalem zeby nie kupowac u zasady niczego,
Już dawno interesy Mercedesa w Polsce reprezentuje Spółka Mercedes Benz Polska. Zasada "przesiadł" się na vw
Co do Mercedesa to Sprinter zajmuje zaszczytne pierwsze miejsce w kategorii najszybciej korodującego samochodu
Nierozumiem rozumowania takich słów: Zawsze jeśli pojawiają się problemy, staramy się jednak załatwić sprawę z klientem polubownie. Z panem Listkowskim też usiłowaliśmy dojść do porozumienia - wyjaśnia Bogusław Kowalski, prezes zarządu Mercedes-Benz Warszawa Sp. z o.o.
co to znaczy polubownie jak jest ewidentna wina ASO to z jakiej paki mam iści na jakie kolwiek ustępstwa, bo pewnie takie po stronie nabywcy bedą.
[ Dodano: Wto 25 Maj, 10 08:53 ]
Zamieszczone przez Octan
Mercedesa to Sprinter zajmuje zaszczytne pierwsze miejsce w kategorii najszybciej korodującego samochodu
chyba bitych i dobrze poobijanych. W sprincie blachy są jak w czołgu no może trochę przesadziłem ale z przodu są naprawdę twarde i blacharze przeklinają jak mają klepać. Nie mówię jak się zarysuje blache do żywego to wszędzie rdza będzie. Szwagier ma już drugiego sprintera 312 od nowości zrobił nim 850 tysięcy i to chyba jeden z najlepszych Mercedesów jakie produkowani co do rdzy no to tam gdzie przerysował wychodzi ale blacha twarda i gruba.
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
chyba bitych i dobrze poobijanych. W sprincie blachy są jak w czołgu no może trochę przesadziłem ale z przodu są naprawdę twarde i blacharze przeklinają jak mają klepać. Nie mówię jak się zarysuje blache do żywego to wszędzie rdza będzie. Szwagier ma już drugiego sprintera 312 od nowości zrobił nim 850 tysięcy i to chyba jeden z najlepszych Mercedesów jakie produkowani co do rdzy no to tam gdzie przerysował wychodzi ale blacha twarda i gruba.
my mamy firmowego Sprintera i po poł roku jest cały w rdzy..dodam ze nie byl nigdzie porysowany!!oczywiscie salon powiedział ze moze jednynie całego polakierowac od nowa....ale wiadomo ze rdza wyjdzie i tak.opinia rzeczoznawcy z PZM mowi jednoznacznie WADA fabryczna...a merecdes ma opnie w d....
Wpisz sobie w googla dwa słowa - rdza , sprinter, zobaczysz ile wątków jest na ten temat. Problem jest dosyć powszechny i ogólnie znany. Zresztą niedawno koło lotniska widziałem sprintera Lotu. Był w miare nowy a na łączeniach blach miał pełno purchli. Sądzisz że LOT kupuje samochody na Allegro czy w salonie.
Komentarz