Mercedes przed sądem za tandetny samochód. Sprawa trwa 6 lat

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oranje
    Ambiente
    • 2007
    • 148

Zamieszczone przez matwrc
    Pytałem jednego forumowego dealera i niestety nie dał lepszej ceny
    jest ich kilku, odpytaj każdego to nie kosztuje, a swoją droga to polecam jeszcze dobrać zenony do auta.
    Co do ceny to się nie wypowiadam bo kompletnie z tego wypadłem ale jak kupowałem swoją to dostałem większy rabat, na ale to było 3 lata temu i cena wyjściowa była sporo większa.
  • sesik
    RS
    • 2006
    • 2165

Ile razy może zepsuć się auto za ćwierć miliona zł? Nowy mercedes Wojciecha Listkowskiego przez półtora roku był w serwisie blisko 50 razy. W sądzie sprawa jest od sześciu lat. Dopiero w tym roku powołano biegłego. Koniec sprawy? Nieznany ...
    więcej na http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...d__Sprawa.html

aż się wierzyć nie chce że coś takiego może mieć miejsce w tym pięknym kraju, ciekawe jakby się sprawa potoczyła na przykład w USA :szeroki_usmiech
    Best ET = 13.666
    Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
    PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
    http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• kbjanek
      Rider
      • 2009
      • 381

zenujace, ale slyszalem zeby nie kupowac u zasady niczego,
      podobno to dobra zasada

Komentarz

• Superbman
        Ambiente
        • 2006
        • 208

Kiedyś się zastanawiałem nad zakupem C-klasy AMG i wszedłem na jakies forum użytkownikow Mercedesa.Był tam temat "Awarie naszych aut" i do dziś dzwięczy mi w uszach wpis gościa o tresci: Ja to nie chce sprzedawać mojej W211,bo nie wiem co zrobię z wolnym czasem,który treraz spędzam w ASO" :lol:

A co do tego przypadku,to wiadomo,jak auto naszpikowane elektroniką to nie jest kolorowo jak trafi się ten "felerny egzemplarz" ,tylko ,że salon powinien wyjśc z tego z twarzą... :roll:
        252/555

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7461
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

w tym przypadku to chyba chodzi o "chorobę wieku dziecięcego"

ogólnie to masakra, ja tu już bym dawno sprzedał ten samochód
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

TERAZ POLSKA..........
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Jarek_wawa
              Rider
              • 2009
              • 283

Nic nowego. Kto choć trochę otarł się z polskim sądownictwem w biznesie wie jaki tam jest bałagan (powstrzymuje się od wulgaryzmów). Dobry prawnik to jedyna szansa.

Komentarz

• tomil
                L&K
                S_OCP Member
                • 2008
                • 1179

Najlepszy jest rachunek za praking- 61 tys. PLN :twisted: . Ciekawe jak wyliczyli :roll:
                It doesn't matter what we're losing
                It only matters what we're going to find!

Komentarz

• daneczek76
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 3642
                  • Toyota

Kolega kiedyś mil Opla nowego z salonu po pewnym czasie zapaliły mu się czujniki od poduszka, rok walki z aso w Polsce bezradności mechaników i wmawiania że auto musiało w coś uderzyc kołem itp.. Aż w końcu którgoś pięknego dnia pojechał tym autem do Niemiec i zajechał do aso opla i problem zniknął po pierwszej wizycie. Z tego co pamiętam auto było na gwarancji i zrobiono to od ręki.
                  [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• lukasz3112
                    RS
                    • 2008
                    • 3607

tomil, 6 lat czyli około 2190dni. Koszt parkowania za dobę to zalezy gdzie od 10 do 30zł. Auto stoi w ASO to pewnie koło 25zł/dobe liczą. no i wychodzi tyle
                    Ciekawe kto za to zapłaci... bo jak Klientowi przyjdzie za to zapłacić to załamka...
                    Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• Octan
                      Rider
                      • 2006
                      • 653

zenujace, ale slyszalem zeby nie kupowac u zasady niczego,
                      Już dawno interesy Mercedesa w Polsce reprezentuje Spółka Mercedes Benz Polska. Zasada "przesiadł" się na vw
                      Co do Mercedesa to Sprinter zajmuje zaszczytne pierwsze miejsce w kategorii najszybciej korodującego samochodu

Komentarz

• Morgoth
                        L&K
                        • 2010
                        • 1116

Zamieszczone przez Octan
                        Zasada "przesiadł" się na vw
                        Ale tylko w Warszawie i Krakowie, bo w ogóle Sobiesław Zasada handluje różnymi markami : Subaru, Mercedes-Benz, Ferrari, Audi, Chrysler, Jeep, Dodge.

Mercedes-Benz :arrow: http://www.zasadasa.pl/samochody/index.html
                        Inne marki :arrow: http://www.zasadasa.pl/samochody/inne.html
                        Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                        G.B.Show

Komentarz

• bzyq_74
                          RS
                          • 2008
                          • 3467
                          • Volkswagen
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Kod:
                          Nie za długo to trwa? - Sądy są niezawisłe - wzrusza ramionami.
                          Znam to z autopsji. Ojciec sądzi się z US o wyłudzenie. Sprawa od 2005r. Mam nadzieje że w XXI w. sprawa zostanie rozwiązana :twisted:
                          MARCIN
                          Mój szkodnik

Komentarz

• daneczek76
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 3642
                            • Toyota

Nierozumiem rozumowania takich słów: Zawsze jeśli pojawiają się problemy, staramy się jednak załatwić sprawę z klientem polubownie. Z panem Listkowskim też usiłowaliśmy dojść do porozumienia - wyjaśnia Bogusław Kowalski, prezes zarządu Mercedes-Benz Warszawa Sp. z o.o.
                            co to znaczy polubownie jak jest ewidentna wina ASO to z jakiej paki mam iści na jakie kolwiek ustępstwa, bo pewnie takie po stronie nabywcy bedą.

[ Dodano: Wto 25 Maj, 10 08:53 ]
                            Zamieszczone przez Octan
                            Mercedesa to Sprinter zajmuje zaszczytne pierwsze miejsce w kategorii najszybciej korodującego samochodu
                            chyba bitych i dobrze poobijanych. W sprincie blachy są jak w czołgu no może trochę przesadziłem ale z przodu są naprawdę twarde i blacharze przeklinają jak mają klepać. Nie mówię jak się zarysuje blache do żywego to wszędzie rdza będzie. Szwagier ma już drugiego sprintera 312 od nowości zrobił nim 850 tysięcy i to chyba jeden z najlepszych Mercedesów jakie produkowani co do rdzy no to tam gdzie przerysował wychodzi ale blacha twarda i gruba.
                            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• haska
                              Ambiente
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 154

Zamieszczone przez daneczek76
                              chyba bitych i dobrze poobijanych. W sprincie blachy są jak w czołgu no może trochę przesadziłem ale z przodu są naprawdę twarde i blacharze przeklinają jak mają klepać. Nie mówię jak się zarysuje blache do żywego to wszędzie rdza będzie. Szwagier ma już drugiego sprintera 312 od nowości zrobił nim 850 tysięcy i to chyba jeden z najlepszych Mercedesów jakie produkowani co do rdzy no to tam gdzie przerysował wychodzi ale blacha twarda i gruba.
                              my mamy firmowego Sprintera i po poł roku jest cały w rdzy..dodam ze nie byl nigdzie porysowany!!oczywiscie salon powiedział ze moze jednynie całego polakierowac od nowa....ale wiadomo ze rdza wyjdzie i tak.opinia rzeczoznawcy z PZM mowi jednoznacznie WADA fabryczna...a merecdes ma opnie w d....

Komentarz

• Octan
                                Rider
                                • 2006
                                • 653

chyba bitych i dobrze poobijanych
                                Wpisz sobie w googla dwa słowa - rdza , sprinter, zobaczysz ile wątków jest na ten temat. Problem jest dosyć powszechny i ogólnie znany. Zresztą niedawno koło lotniska widziałem sprintera Lotu. Był w miare nowy a na łączeniach blach miał pełno purchli. Sądzisz że LOT kupuje samochody na Allegro czy w salonie.

Komentarz

• kbjanek
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 381

zwroccie uwage ze nie tylko sprinter lubi przygnic,
                                  z dostawczakow to jeszcze ducato, vito

Komentarz

• Octan
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 653

Ducato w zeszłym roku w W. Brytanii zdobył tytuł najlepszego samochodu dostawczego roku 2009

Komentarz

Pracuję...